Denne futuristiske guitarpedal fra NeuralPi har et Raspberry Pi-aktiveret neuralt netværk

Musikere kan være interesseret i et nyt projekt offentliggjort i denne måned på Hackster.io-webstedet, der viser, hvordan Raspberry Pi mini-pc'en kan bruges til at bygge en guitarpedal med et neuralt netværk.

NeuralPi er en Raspberry Pi guitarpedal, der emulerer faktiske forstærkere og pedaler ved hjælp af neurale netværk. Projektet er vurderet som en mellembygning, og det bør tage omkring fem timer at gennemføre.

Keith, skaberen, har leveret trinvise instruktioner, en komponentliste og kode for at hjælpe dig med at oprette din egen ved hjælp af Raspberry Pi 4 Model B, som koster mindre end .Du kan oprette dine egne effekter ved hjælp af almindelig C og få ideer fra forummets brugsklare effekter, såsom Clean/Transparent, Booster/Volume, Distortion, Fuzz, Delay, Echo, Octaver, Reverb, Tremolo, Looper, og så på.

Detaljeret information

  • Drevet af Raspberry Pi Zero (1GHz ARM11-kerne).
  • MCP6002 skinne-til-skinne operationsforstærker bruges i de analoge stadier.
  • ADC: 12 bit / 50 kHz samplingshastighed (MCP3202).
  • Udgangstrin: 12 bit (2x6bit PWM'er kører parallelt)
  • Pi Zero har en 1GHz ARM11-processor.
  • LPDDR2 SDRAM, 512 MB
  • Micro-SD-kortslot er tilgængelig.

Samling af hardware

De to rækker af stikben på HifiBerry'en forbindes til Raspberry Pi's top. Det inkluderede afstandsstykker til at holde HifiBerry-kortet på plads oven på Rpi4.

Der er et generisk prototypeskab, men HiFiBerry-webstedet har et flot kabinet til et simpelt guitarpedalprojekt, der ikke har brug for yderligere fodkontakter eller knapper. For et færdigt produkt laver det højst sandsynligt dit eget kabinet.

Hvad du kan gøre

Brugerkontroller er i øjeblikket ikke tilgængelige i NeuralPi-pluginet til Elk OS. Den bruger en enkelt model, der kan ændres, før plugin'et køres.

Det næste skridt er at tilføje brugerkontroller gennem OSC-beskeder, så NeuralPi kan styres over Wifi af en fjernforekomst af plugin'et. Gain/Volume, EQ og modelvalg vil være blandt de tilgængelige kontroller.

Gennem Sensei understøtter Elk Audio OS også fysiske kontroller. Gain/Volume og EQ-knapper samt en LCD-skærm til valg af forskellige modeller kan alle tilføjes.

Man kunne skabe en egentlig guitarpedal med NeuralPi og en række andre digitale effekter og kontroller.

Efter at hardwaren er blevet installeret, kan alle de nødvendige adaptere tilsluttes. Hvis du har brugt Raspberry Pi 2, er der et par vigtige forskelle, du skal være opmærksom på med Raspberry Pi 4:

  • Micro HDMI er output (i stedet for standardstørrelse)
  • Opladningskablet er USB-C. (i stedet for micro USB)
  • Rpi4 har indbygget WiFi og Bluetooth

Realtidsydelse

Med kun 16 procent af Pi'ens processorkraft brugt, er der masser af plads til andre effekter som førerhussimulering (impulsrespons), rumklang, delay, flange og andre mindre CPU-intensive effekter.

Når det kommer til Raspberry Pi's muligheder, er himlen grænsen. Man kan lave en telefonapp, der styrer plugin'et over WiFi, tilføje knapper og kontroller, eller endda dualboot et andet operativsystem med et mediecenter, webbrowser eller videospilsemulator.

Tagsguitar NeuralPi pedal Raspberry Pi